English English
Uusi Toivo
Tulosta Sähköposti
04.01.2008 19:38

Nokia Missio on ensimmäinen tuottajataho tv316:lla. Voisi jopa sanoa, että perustajajäsen, sillä Nokia Mission Median ja Kustannus Oy:n parista tämäkin kanava on saanut alkunsa.

Nokian herätys eli Nokia-missio on kristillinen, tarkemmin sanottuna karismaattinen, luterilaisen kirkon sisällä syntynyt herätysliike, joka on lähtöisin Nokialta. Nokia Missio on vuonna 2008 järjestäytynyt omaksi kirkkokunnakseen, joka tunnetaan nimellä Nokia Missio Church. Kirkkokunnan hallituksen puheenjohtajana toimii hetkellä Timo Aro-Heinilä ja lähetysjärjestöä johtaa Markus Korhonen.

Elokuussa 2011 tiedotettiin, että johtaja Markku Koiviston elämässä on ollut "seksuaalisten rajojen rikkomista", jonka takia hänet on erotettu tehtävistään liikkeessä. Koiviston erottamisen jälkeen liike selkeytti organisaatiotaan siirtämällä kotimaan kokoustoiminnan Nokia Missio Churchille, jonka johtoon nousi pastori Timo Aro-Heinilä. Lähetystyö jäi Nokia Missio ry:lle, jonka johtoon nousi toimistopäällikkö Markus Korhonen. Keväällä 2012 Nokia Missio ry:n johtoryhmä liittyi Tampereen helluntaiseurakuntaan ja ilmoitti alkavansa järjestää herätyskokouksia sen tiloissa. Heinäkuussa 2012 Nokia Missio ry ilmoitti muuttavansa nimensä Missiomaailmaksi. Nokia Missio Churchin toiminta Tampereella jatkuu uusissa tiloissa ja se ilmoitti tammikuussa 2013 vaihtavansa nimekseen Uuden toivon seurakunnat.

Nokia Mission Churchin kotisivut: www.nokiamissiochurch.fi

Viimeksi päivitetty 15.04.2014 19:22