English English
Elämän Sana
Tulosta Sähköposti
10.02.2008 13:43

Elämän Sana ry on aatteellinen, rekisteröity yhdistys, joka on juridinen perusta sekä Turun Elämän Sana -seurakunnalle että Elämän Sana Outreachille. Elämän Sana ry:n työ on jaettu kahteen osaan: paikalliseen seurakuntatyöhön Turussa ja niinsanottuun Elämän Sana Outreach –puoleen (TV- ja radiotyö, kokoukset sekä kotimaassa että ulkomailla, kesäkonferenssien suunnittelu ja johto sekä raamattukoulu-opetusta eri puolilla Suomea).

Elämän Sanan historian alkuvaiheet ajoittuvat syksyyn 1985, jolloin pastori Ulf Ekman kävi Suomessa Håkan Westergårdin kanssa. Pastori Ekman saarnasi silloin Maarianhaminassa, Turussa, Porissa, Närpiössä, Vaasassa ja Helsingissä.

Herra antoi matkan yhteydessä myös raamatunpaikan Jeremiasta 1:18-19: "Sillä katso, minä teen sinusta tänä päivänä varustetun kaupungin, rautapatsaan ja vaskimuurin koko maata vastaan, Juudan kuninkaita, sen ruhtinaita, sen pappeja vastaan ja maan kansaa vastaan. Ja he sotivat sinua vastaan, mutta eivät voita sinua, sillä minä olen sinun kanssasi, sanoo Herra, ja pelastan sinut." 

Jotakin uutta oli tulossa, jotakin joka koskettaisi monia ihmisiä radikaalilla tavalla ja muuttaisi heidän elämänsä. Håkan, joka asui vaimonsa Pian ja lasten kanssa Ruotsissa, opiskeli Livets Ordin raamattukoulussa Uppsalassa lukuvuoden 1985-86. Raamattukouluvuoden jälkeen hän teki tiuhaan tahtiin matkoja Suomeen, usein tiimin kanssa. Herran puhuttua hyvin selkeästi Håkanille ja Pialle he muuttivat kahden nuorimman lapsensa kanssa Suomeen aloittaakseen Elämän Sana -seurakunnan Turussa, yhdessä avustaja- ja ystäväryhmän kanssa. Seurakunta perustettiin yhteisymmärryksessä pastori Ulf Ekmanin kanssa, Uppsalan Livets Ordin "istutuksena" 26. elokuuta 1990.

Jumalan voimasta Elämän Sana -seurakunta sai sijaa sekä näkymättömässä että näkyvässä maailmassa. Toiminta on koskettanut lukemattomia ihmisiä niin Turussa kuin ympäri Suomea. Työn peruspilarit ovat alusta lähtien olleet:

1) Jumalan Sanan julistus,
2) Ylistys ja palvonta,
3) rukous ja esirukous,
4) evankeliointi ja
5) yhteys / seurakuntaelämä.

Elämän Sanan kotisivut: www.elamansana.fi 

 

Viimeksi päivitetty 10.02.2008 13:44