English English
Ohjeet & apua
Tulosta Sähköposti
08.01.2008 11:48

Laajakaistayhteyden nopeus

Laajakaistan miniminopeussuositus on 512 kbps Internetistä kotiin päin. Huomaathan, että vaikka olet ostanut operaattoriltasi tietyn nimellisen liittymänopeuden, joissan tapauksissa yhteytesi todellinen nopeus saattaa olla pienempi. Asiaa voit tiedustella operaattoriltasi.

Suosittelemme palvelun paremman toimivuuden takaamiseksi 1 Mbps liittymänopeutta, koska osa videoista voi olla erityisen korkealaatuista striimiä, eikä näin ollen näy 512 kbps nopeuksisissa liittymissä. Pyrimme yhtenäistämään kuvan ja äänenlaatua ja striimien kokoja ajan mittaan, mutta niissä saattaa olla vaihtelevaisuuksia eri sisällöntoimittajista riippuen.

Varmista myös, että sinulla ei ole ns. taloyhtiön jaettua liittymää, jossa sinulle tulevaa kaistanleveyttä ei voida taata. Vaikka talossa olisikin käytössä taloyhtiöliittymä, on melkein aina mahdollista sen sijaan tilata myös taatun kaistan tarjoava ADSL-, kaapeli-TV tms. nettiliittymä.

Käyttöjärjestelmät

Tv316 -palvelu on optimoitu Windows -käyttäjille, mutta myös muiden käyttöjärjestelmien käyttäjien on mahdollisuus katsella videoita erilaisten lisäasennusten kautta.

Huom! Windows Vistalla lähetys näkyy toistaiseksi vain kokoruututilassa. Kokoruututilaan pääset kaksoisklikkaamalla kuvaruutua, tai näin:
1) Klikkaa kuvan päällä hiiren oikealla näppäimellä.
2) Valitse avautuvasta valikosta "Zoom".
3) Valitse sitten avautuvasta valikosta "Koko näyttö".

Muut yleisimmät kysymykset
 • Voinko katsoa lähetyksiä, jos minulla on Linux tai Mac OS -käyttöjärjestelmä tai muulla selaimella kuin Internet Explorer illa (IE), esimerkiksi Mozilla Firefoxilla?

  Palvelu voi toimia myös muissa käyttöjärjestelmissä tai selaimissa, mutta käyttöominaisuudet saattavat poiketa.

  Muilla kuin Windows-käyttöjärjestelmillä voit esim. asentaa itsellesi VLC-nimisen vapaan ohjelmiston , jolla voit avata ohjelman alla mainitun suoran linkin ja katsoa ohjelmaa. Myös Windows Media -tukea ja plugineja löytyy muille alustoille ja selaimille käytettäväksi.

  Mac-puolella Quicktimessä ei ole vakiona Windows Media -tukea, vaan sen saa asentamalla itselleen Flip4Macin wmv-pluginin (ilmainen riittää) osoitteesta http://www.flip4mac.com/download.htm

 • Käytän Windowsia ja en saa lähetystä Media Player:iin näkyviin/kuuluviin, mikä avuksi?

  Media Player -ohjelmasi saattaa olla versioltaan liian vanha (tai ei muuten tue käytettyä koodausta) ja ohjelma vaatii päivitystä. Media Player -ohjelma tulee Windows-käyttöjärjestelmän mukana. Voit päivittää sen ilmaiseksi uusimpaan versioon Microsoftin Windows Update -palvelun kautta.
 • Olen päivittänyt Windows Media Playerin ja tarkistanut asetukset sekä kaikki tekniset vaatimukset täyttyvät. Silti ruutu on musta ja Media Player ilmoittaa "Valmis".

  Tarkista seuraava asetus:

  Klikkaa "Käynnistä" -> "Ohjelmat" -> "Windows Media Player" -> valitse ylhäältä "Työkalut" -> "Asetukset" -> valitse välilehti "Player" -> aktivoi "Muodosta Internet-yhteys (Ohita muut komennot)".

  Tämän jälkeen sulje Media Player ja kokeile palvelua uudelleen.

 • Kuinka saan kuvan isommaksi ?

  Videon ollessa käynnissä, "tuplaklikkaa" videoruutua.

 • Kuinka saan tietoa videolähetyksen kaistanleveydestä ja laajakaistaliittymäni nopeudesta?

  "Klikkaa" hiiren oikealla napilla videoselainta ja valitse "Tilasto". Tämän valinnan tulisi avata ruutu, josta näet tilaston liittymäsi ja tulevan videostreamin kaistanleveydestä.

 • Mitä muuta on hyvä huomioida?

  Jotkin palomuurit, ip-osoitteiden estot (esim. yrityksissä tai muissa sisäverkoissa) sekä VPN-yhteydet (virtuaaliset etätyöverkot) saattavat myös estää suoran striimin katsomisen.

 

Viimeksi päivitetty 18.08.2010 22:06